- met een hart voor duurzaamheid

Duurzame Dertig geeft duurzaam ondernemerschap een podium in sluisfabriek drachten

Tweehonderd mensen met allemaal een eigen verhaal,  allen met een hart voor duurzaamheid: dát is de Duurzame Dertig 2023. Op 6 juli sloegen de dagbladtitels van Mediahuis Noord en Noord-Nederland verdient Circulair de handen ineen tijdens een duurzame zomerdag.  De prijzen werden in de avond verdeeld onder de Streekboer, Land van Ons, Fietslab Groningen en ECOstyle. 

Duurzaam ondernemen doe je niet alleen doet, om te kunnen versnellen heb je elkaar nodig. Of het nu tijdens de deelsessies was, het veggie diner of de borrel nadien, alle bezoekers zochten elkaar daarom veelvuldig op. De Duurzame Dertig groeide hiermee dit jaar door naar een dag vol energie. Met eerlijke ondernemersverhalen van Jouri Schoemaker van Pieter Pot en Daan Weddepohl van Peerby, met deelsessies waar de bezoekers elkaar uitdaagden én een bijzondere uitreiking waar winnaars van vorig jaar het stokje overgaven.

De felicitaties zijn er voor de winnaars, het applaus voor alle Duurzame Dertig. Tot volgend jaar!

IMPRESSIE

Bekijk alle foto's

FAQ

Wat is de Duurzame Dertig?
De Duurzame Dertig is niet alleen een verkiezing voor mensen en organisaties met een hart voor duurzaamheid, met op 6 juli de ontknoping. Het is óok een inspirerende dag vol circulaire energie en ondernemersinspiratie.

Na het succes van vorig jaar geeft de Duurzame Dertig vernieuwende initiatieven opnieuw een podium om verder te kunnen groeien. We onderscheiden drie categorieën: mens en leefomgeving, innovaties en verduurzaming bedrijfsvoering.
Wie heeft de categorie 'mens en leefomgeving' gewonnen?
Uit meer dan honderd duurzame initiatieven koos de jury dertig genomineerden:

Winnaar:
De Streekboer*
* De Streekboer is tevens winnaar van de grote prijs van de avond.

Genomineerden:
Asser Energie
Herenboerderij Hof van Rhee
Kledingruilketting Leeuwarden
Mr. & Mr. Vegan Dining
Natuurmuseum Fryslan
Trans-Plant Project
Vereniging Parkbelangen Leekstermeer
Welzijnsorganisatie Andes
Wergea Bloeit

Wie heeft de categorie 'Innovaties' gewonnen?
Winnaar:
ECOstyle

Genomineerden:
ACS
BuurtWarmteWijzer
Comforest b.v.
Ekowax Cleaning Products
GETEC Park Emmen
Happy Cups
Prefab Strobouw
Sign Again
Wad van Waarde
Wie heeft de categorie 'verduurzaming bedrijfsvoering' gewonnen?
Winnaar:
Fietslab Groningen

Genomineerden:
De Groene Marketeers
De Tút
Kloesewier
Koploperproject Duurzaam Ondernemen
Land van Ons
SGREENPRINTING
Stadshout Leeuwarden
Stichting Actium Wonen
Technea: specialist in duurzame technieken
Wie organiseert de Duurzame Dertig?
De Duurzame Dertig is een initiatief van Noord-Nederland verdient Circulair en de drie dagbladtitels van Mediahuis Noord: Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad.

Noord-Nederland verdient Circulair (NNLvc) is een programma waarin ondernemers in de drie noordelijke provincies worden gestimuleerd om (meer) circulair te ondernemen. NNLvC wordt door de volgende subsidiepartners mogelijk gemaakt: 

Wie heeft de publieksprijs gewonnen?
De publieksprijs is gewonnen door Land van Ons, zij zijn geeindigd voor de Streekboer en Ekowax Cleaning Products.
Waar kan ik terecht met vragen?
Wordt er ook verslag gedaan?
Onze fotograaf, videograaf en andere collega’s zijn tijdens het festival aanwezig om onder meer foto’s en video’s te maken. Het kan dus zijn dat je als bezoeker (on)bewust op de foto wordt gezet. Je gaat hiermee akkoord als je het festival bezoekt. De foto’s en video’s worden ingezet voor interne doeleinden. Zie je jezelf nadien op een foto staan en ben je hier niet blij mee? Contact ons via mhlive@mediahuisnoord.nl.

Duurzame Dertig

De Duurzame Dertig is een verkiezing voor mensen en organisaties met een hart voor duurzaamheid. Het is óok een inspirerende zomerdag vol circulaire energie en ondernemersinspiratie.