Hoe combineer je circulair ondernemen met sociale impact? In deze sessie van Impact Noord in de Balkonzaal van het Verenigingsgebouw delen Mark Goos van Chocodoki en Jolijn Creutzberg van Vanhulley hun verhalen én uitdagingen.
Bij Chocodoki creëren ze chocolade met een hart. In hun sociale chocolaterie in Emmen krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om hun talenten te ontwikkelen. Daarbij werken ze zoveel mogelijk circulair en duurzaam, zodat chocolade nóg beter smaakt.
Bij Vanhulley toveren vrouwen oude werkkleding en ander resttextiel om tot nieuwe, verrassende producten: rugzakken, tablethoezen, totebags, zitzakken – you name it! Zo krijgen materialen én mensen een tweede kans.
Zowel Mark als Jolijn werken circulair en bieden vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen om te leren, werken en groeien. Ontdek hoe sociale impact, duurzaamheid en business elkaar versterken.
Anton Bardie van Waardevolle Streken begeleidt het gesprek. Met zijn bedrijf ondersteunt hij projecten in gemeenten, dorpen en wijken, brengt mensen samen en helpt sociale ondernemingen duurzame verdienmodellen te ontwikkelen. Alle drie zijn zij lid van Impact Noord, het netwerk voor impactondernemers in Noord-Nederland.